Avokadoträdet 2.0

Efter att ha läst Mikaelas tips och guide kring hur en gör för att få till en buskigare planta kände jag mig manad att göra ännu ett försök på mitt avokadoträd. Det svåraste tyckte jag var att hitta ett ställe där bladen växer rakt över varandra så att en kan beskära rätt.
Sen tog jag helt enkelt min sekatör och klippte. Det tar ju alltidl ite emot att skada sin planta men en får tänka att det är för dens eget bästa!
Såhär såg det alltså ut, den 7 april...
...och såhär ser det ut idag! Två skott påväg upp! Hurra! 

Kommentarer:

1 Sandra Leone:

Vad kul att det kommit två skott! Förstår att det är lite nervöst att bara klippa i plantan.

Svar: Haha jaa! Speciellt eftersom att jag försökt förut utan att den delade sig!
Fönsterträdgården

2 Ruth | HungryHeart.se:

Hmm, jag kanske skulle klippa sambons avokadoträd Ove på samma sätt? Ove är gigantisk men fixade inte omplanteringen nyss och tappade alla sina blad. Eller är det dumt att klippa i en växt som redan fajtas för sin överlevnad?

Svar: Oj! Det var en bra fråga! Ja antingen så hanterar trädet en beskärning som en lättnad att det blir mindre att hantera och kanske ger mer möjlighet till blad eller så blir det superjobbigt för hen att klara sig utan sina blad. Har läst att de gillar fuktiga klimat, testa att (beroende på storlek såklart) Trä en påse över trädet för att skapa ett mikroklimat. Kan eventuellt ge trädet en skjuts på vägen! :)
Fönsterträdgården

Kommentera här: