Odlingsexperiementet: Är det vår nu?

Jag tänkte att ni kanske är nyfikana på hur det ser ut i mitt odlingsexperiment? För er som nyligen hittat hit kan jag berätta att jag den 16:e mars bestämde mig för att så klassiska utomhus frön i en plastlåda hemma, inne i min lilla lägenhet. Sallaten till vänster är en köpesallad som jag satte där i för en dryg månad sen, den växer - men inte så fort att jag vill skörda av den för då tar den slut. 
Utöver det sådda fröna så har jag efterhand pillat ner sallats plantor & den 1,5cm sista biten av några salladslökar. De trivs - som ni kanske ser!
Av någon anledning så ligger mina sallats plantor ner, jag kan inte förstå varför! Behöver de stöd? Behöver de pillas ner i jorden? Ska det vara såhär? Någon med tidigare erfarenhet som har svar? Morötterna är fortfarande katastrofmånga och jag har inte besämt mig för om jag ska gallra eller ej. Rädisorna trivs bäst av de såffa dröna och får fin-fina blad!
Och i fredags pillade jag ner en purjolöksstump. Förstår inte att en inte alltid sparat sånt, det är ju genialiskt! Släng aldrig mer purjolök eller salladslöksstumpar! 
 
 

Kommentarer:

1 Sandra:

Kul att purjolöken växte så snabbt :) Nu vet jag ju inte hur stora morötter du hoppas på att få men så tätt som de står nu skulle jag ändå råda dig att gallra för det finns liksom ingen plats för dem att bli mer än pyttesmå. Mvh varsågod för råd som du inte ens bad om (sorry)

Svar: Tack! Jo det är ju lins första morötter så jag vill ha alla råd jag får! Tack för det. Det blir nog en gallring till helgen. Hur mycket utrymme borde en lämna?
Fönsterträdgården

2 Sandra Leone:

Vad spännande! Detta ska bli kul att följa.

Svar: tack så mycket!
Fönsterträdgården

3 Matilda:

Häftigt! Precis som ett trädgårdsland, fast inne. Följer med spänning! Angående salladen så kan det bero på för lite ljus. Är ingen expert på sallad men några av mina plantor blir rangliga nu på våren men det brukar rätta till sig i takt med att solen är framme mer :)

Svar: Tack! Ja solljus råder det brist på i allmänhet i min nuvarande lägenhet, då får jag helt enkelt avvakta och se hur det blir när det kommer mer sol :)
Fönsterträdgården

4 Sanna Hornbrink:

Det verkar som din sallad vill ha mer solljus, den blir oftast vinglig när den skjuter iväg för att jaga sol

Svar: åh tack för tipset! Har dessvärre dåligt med solljus men har alltid en växtlampa över.. ska dock snart flytta och hoppas på mer tillgänglighet till sol då! :)
Fönsterträdgården

5 helenaforsmark.blogg.se:

spännande :D

Svar: tack!
Fönsterträdgården

6 lmmkbilder.blogg.se:

Toppen bra idé som jag kommer kopiera nästa år 😊

7 lmmkbilder.blogg.se:

Toppen bra idé som jag kommer kopiera nästa år 😊

Svar: Ja gör det!
Fönsterträdgården

8 Alina:

Fin blogg!

Svar: Tack!
Fönsterträdgården

9 kerstin ehrenholm:

Kul idee har du hål i plast lådan?

Svar: Tack! Nej jag försökte göra hål i den men hade inga bra verktyg för det. Hade även en tanke på att dränera med lekakulor meeeen jag hade bråttom att komma igång så det blev varken eller. Istället vattnar jag lite lite varje dag för att inte övervattna :)
Fönsterträdgården

10 ceciliashem.se:

Använd borrmaskin till botten 👍

Svar: Det hade jag gjort om jag ägt en
Fönsterträdgården

11 JOSEFINE:

Åh vad kul att du odlar själv i fönstret :)

12 jennie:

OH vad bra! vill helst odla allt själv men kan bli svårt om man bor i lgh utan balkong.. Tills nu! Ska testa göra som du :D

Svar: Ja men det gör jag i princip också, bor ju i Norrland med en balkong i läge att vara helt utan sol. Det fönstret jag odla i nu är det enda med någolunda ljusinsläpp, men också det utan direkt sol. Det går om en vill!
Fönsterträdgården

13 Ellen:

Ååh vad kul!! Själv har jag inte haft tid att odla någonting i år :(

Svar: Det är faktiskt inte så tidskrävande som en kan tro, vattna varje kväll och omplantering lite då och då. :)
Fönsterträdgården

14 Hanna Karlsson:

Vilket kul experiment!

Svar: Tack! :D
Fönsterträdgården

15 Viktoria:

Vilket härligt experiment! Lycka till med alla grödorna!

Svar: Tack så mycket!
Fönsterträdgården

16 Anita:

Åh, kul :D

Svar: tack!
Fönsterträdgården

17 Johanna :

Jag har också testat med purjolök men har satt den direkt i vatten, funkar bra det med!

Svar: toppen att veta!
Fönsterträdgården

Kommentera här: