Odlingsexperimentet: April April!

Till vänster har vi en vårlök/salladslök som jag pillade ner efter att merparten använts till en middag för några veckor sedan. det vita överst var nere vid resterande snittytor (det vita nere) när jag stoppade ner den och jag var väldigt säker på att jag skulle få pilla upp den igen efter ett tag för att det inte genererade något. Men icke, i samband med att jag satte igång elementet för att sätta fart på mina groddar fick även den fart! Kul! 
i mitten har vi blad sallat, två av de skotten jag satte ut innan påsk. Jag är så glad och nöjd över att de trivs och att de klarade påsken, annat kan sägas om rucolan som skymtar till höger i bild, den har liksom lagt sig ner med en aura av att den gett upp.. Bör jag plantera om dem? Fast de är så små? Några visdomsord från internet? 
Hos morötterna verkar varje frö ha tagit sig och det är en liten skog där just nu. Borde den gallras? eller ska man låta naturen göra sitt urval? ska jag sprida ut plantorna? 
Rädisorna är nog de som tar sig allra bäst. Precis innan jag åkte hemmifrån (22/3) var det några som tittade upp ur jorden och jag kom hem till en hel rad med skott. Nu sträcker de ut sig fint (visst ser det ut som att herrn i mitten sträcker på sig efter en tupplur?) och utvecklas fort! 
 

Kommentera här: