Omskolnings lördag!

Idag har jag planterat om lite grann! Jag hade tre olika chilisar, en naga morich och två capsicum frutenescens (som planterades den 5 mars) samt en djungelgurka, lite basilika och två tomater (som såddes den 3 april). Tomaterna var från icke namngivna frön jag fick av mamma i påskas och går därför hos mig under namnet påsktomater. Jag vet inte vilken färg de får vilket skall bli spännande att se!  
Som jag skrev tidigare i veckan var jag lite orolig för att min Naga Morich inte utvecklades något på höjden, men med så fint rotsystem och blad kanske en inte ska klandra? Nu står den iallafall i en kruka full med ny jord och utrymme att sträcka på rötterna.
Basilikan spred jag ut i en stor kruka jag köpt på ikea, jag har letat mig galen efter terrakotta krukor på våra loppisar häromkring men inte funnit någon. Nu hoppas jag iallafall på att dessa tar sig, jag längtar efter färsk basilika!
Och nu trängs de omskolade chillisarna och tomaterna i det lilla växthuset. Snart är det kanske läge att ta ut tomatplantorna ur växthuset. Det kanske är någon som har något tips? 
Annat orelevant jag har gjort idag är att baka bröd efter Atilios recept! Jag kan verkligen rekomendera det! Jag smaksatte med honung och morot. Vilken är er favvo smaksättning på bröd? 
 

Kommentarer:

1 Embla:

alltså få saker är så gott som hembakt bröd<33

Svar: Ja men jag lyckades glömma saltet. :/
Fönsterträdgården

2 wallinskaya:

Vilket vackert bröd! Det måste kollas upp!

Svar: Tack! Jag var själv imponerad därav en bild till internet :D Jag kan verkligen rekomendera det receptet, såå enkelt!
Fönsterträdgården

3 Alicia:

Så underbart, och vad spännande med sötpotatisen (för visst är det en sån jag spanar på första bilden?). Påsktomater låter underbart! Jag har en liten (eller ja, inte så värst liten längre) sweetbaby som tar sig väldigt fint och som jag just satt i stor kruka :)
Det verkar som att det är fler som tänker odling när de går på loppis alltså för jag har också letat mig fördärvad efter krukor och sen ändå fått köpa på Blomsterlandet. Nåväl, nåt nytt kan en väl kosta på sig och då känns krukor som en bra investering ;)

Svar: Jajemen det är en sötpotatis (good eye there!) haha ja men hade man haft en borr som kunde borra hål i de mesta material hade det inte varit ett problem, hittade en loppis sist jag var i stockholm där ingenting kostade mycket och det fanns ALLT. Då kliade det i plånboken ska du veta!
Det finns bättre bilder på sötpotatisen här, men det har växt så det knakar sen de bilderna togs. Den börjar närma sig tre dm på höjden nu! :D
http://fonstertradgarden.blogg.se/2016/april/utvecklingen-och-diy-sotpotatisvaxt.html#comment
Fönsterträdgården

4 Johanna:

gud vad snyggt brödet blev! väldigt imponerande att slänga upp på frukostbordet ;)

Svar: Tack!
Fönsterträdgården

5 Minna:

Vilken himla mysig blogg!!

Svar: tack! :)
Fönsterträdgården

6 Sandra:

Åh, så härligt! Jag måste också plantera om men blir så lat innan jag väl tar hand om det :P Och vad roligt att du gillade brödet, det är verkligen en stor favorit hos mig fortfarande :)

7 Pernilla:

Oj, så du ligger i. Jag har några tomater som behöver större krukor. Men.....inte just nu. Jag har inte sått Basilika i år. Jag har tagit sticklingar! Wow! Smidigt och enkelt och snabbt en kraftig planta. Det tog lite tid innan kvisten fick rötter men när den väl fick det så var det ju nästa dags att toppa första toppen. Nu kan jag snart ta nya skott igen.
/P

Kommentera här: