Produkttest: Odla själv!

Idag hittade jag något som triggade mina nostalgiska fingrar: Ett Odla Själv kitt! Jag minns att min mamma hade ett liknande växthus när vi, jag och min storasyster, var små och jag kunde inte låta bli att plocka med mig det hem. Eftersom att jag ännu ej sått paprikor fick det bli dem. 
Ett kitt innehåller:
6st små terrakottakrukor.
Jord
Frön
Växthus (vilket är själva förpackningen, så fiffigt! 
Du placerar helt enkelt jorden i krukorna och vattnar så du tänker att nä nu går det inte att vattna mer och då vattnar du litet till. Jorden som följer med är snustorr och har svårt för att bli fuktig. 
Eftersom att jag är tveksamt inställd till kvalitén på både frön och jord sådde jag paprikor i alla 6 krukor, med två frön i varje. En liten del av mig hoppas att jag inte får 12 plantor -men då kan en ju alltid ge bort ett par stycken. 
Jag gjorde mitt bästa för att trycka ner fröna ca 1 cm i jorden. 
Och nu står dem så ljust som möjligt. 
 
Utvärdering av produkten: 
De obefintliga instruktionerna gjorde att jag bara körde på så som jag tänker att en borde. Jag har nu i efterhand funderat på om jag borde blötlagt jorden innan plantering samt terrakotta krukorna. Det finns inte mycket utrymme i "växthuset" för överflödigt vatten vilket gör det svårt att övervattna. Det är litet och behändigt, lätt att flytta på då krukorna har varsin litet hål att stå i. 
 
Med tanke på priset (49.90 på Ö & B) så tycker jag att det är värt att testa. Jag hade nog inte betalat så mycket mer för den dock. Kvalitéts mässigt så får vi se hur mycket detta genererar. Terrakotta krukorna och växthusförpackningen går ju annars att återanvända med annan jord och andra frön. 
 
(OBS. detta inlägg är inte sponsrat på något sätt!)

Kommentarer:

1 Sandra:

Vad roligt! Just den stortens parprika odlar jag själv år efter år eftersom den är så enkel plus har riktigt fin smak. Hoppas att ditt lilla kit håller lika hög kvalité och levererar smaskig frukt :)

Svar: Kul att höra att de är goda! Jag har ju själv ingen aning, gick mest igång på växthuset haha! :)
Fönsterträdgården

2 Pernilla:

Jag och lilla H har torkat några paprikaröra från en "köppaprika". Vi har inte fått dem i jorden än men tror du de kommer ta sig?
/P

Svar: Jag har hört någonstans att köpe grönsaker kan genmanipuleras till att bli ofruksamma för att marknaden vill såklart att man ska köpa istället för att odla själv. Tror dock detta är hummbugg. Det är bara testa och se! :D
Fönsterträdgården

3 Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så roligt att odla eget! :)

Svar: Ja, får bara se om det här kittet var något att ha!
Fönsterträdgården

4 Ruth | HungryHeart.se:

Alltså gud vad söta de där små terrakottakrukorna är! Det blir spännande att se hur paprikorna tar sig. Känns som om det är lite lotteri ibland med olika fröer. =)

Svar: ja precis så! Sen är jag ju också lite sent ute med dessa, förhoppningsvis blir det iallafall någon paprika till hösten :)
Fönsterträdgården

5 Daniella 🌙:

Åhhh vad fint! Får se om det finns något ÖB inne i stan, ska leta upp detta.

6 AnnaKK:

Ett sånt där tror jag står nånstans nere i min källare!? :-) Det var dottern som fick det nån gång när hon var liten, och jag vill minnas att fröerna som var med var till olika kryddväxter. Tror tyvärr att det itne blev mycket av den odlingen - men det kanske man inte ska begära av ett litet barn heller. Du klarar säkert av att sköta det så fröna både gror och växer! :-)

Svar: Haha nej man får kanske inte ha för höga krav, jag tror att när jag var mindre var det mest mamma som skötte odlinge och höll mina små fingrar borta från eventuellt ätbara växter tills det var dags :)
Fönsterträdgården

7 MATILDA:

Vad rolig grej :D

8 Linda:

Vilket sött litet växthus! Hoppas att du lyckas med din odling :D

Solsken
Linda

Svar: Tack!
Fönsterträdgården

9 Rost%20och%20r%E4disor:

Jättesött kit, men min erfarenhet är att lerkrukor suger åt sig mycket vatten och inte är så lämpliga just vid nysådd, så snart man vänder ryggen till torkar de ut.
Hoppas det löser sig
/Anette

Kommentera här: