Fängslad djungelgurka

Detta ser ju faktiskt inte riktigt klokt ut. Ny lösning sökes! Några tips? Nu börjar även ett till frö som jag satte, när jag trodde att det bara var den första som grott, gro - inom kort har jag alltså TVÅ plantor som behöver upp i luften eller få en spalje att klättra på. 

Elefantöron!

Jag har länge velat ha elefantöron men inte hittat dem, förmodligen så har jag letat på fel ställe. Tur för mig så klickade jag mig in på Jess blogg och frågade vart hon hade hittat sina. Skicka adressen sa hon och vips så har jag två alldeless egna skott. De fick flytta ner i en för närvarande alldelss för stor kruka - men de växer nog på sig snart! Tack Jess! 
 

Odlingsexperimentet: En vecka senare!

 
Nu är jag äntligen hemma igen och tänkte därför att jag skulle ta och uppdatera er om mitt trädgårdsexperiment! 
I trädgården var det blandade besked, delar av sallaten tyckte inte alls om att bli lämnad utan omsorg ch dessa har jag nu (tillsammans med den jorden som var angränsande) grävt bort. De frön ja sått har däremot glatt sig åt att vara föräldrafria och morötter lär komma i mängder (behöver de gallras tror ni?), rädisorna har hunnit bli långa och gänliga så dessa pillade jag ner längre ner i jorden, det håller ju inte att de ligger ner tänker jag. Rödbetorna har också blivit några fler. Kul kul! 
Sötpotatisen verkar ta i för kung och fosterland och det kommer skott på alla sidor som ljuset når till...
... och lika så skjuter tomaterna i höjden! Jag borde ju mätt dem innan jag åkte! 
 
Däremot verkar ruccolan, den sista sallaten, basilikan och chilin ha stannat i växten. Eventuellt får jag sätta på elementet igen så de får lite mer värme. Vad tror ni? Några tips?