Odlingsexperimentet: En vecka senare!

 
Nu är jag äntligen hemma igen och tänkte därför att jag skulle ta och uppdatera er om mitt trädgårdsexperiment! 
I trädgården var det blandade besked, delar av sallaten tyckte inte alls om att bli lämnad utan omsorg ch dessa har jag nu (tillsammans med den jorden som var angränsande) grävt bort. De frön ja sått har däremot glatt sig åt att vara föräldrafria och morötter lär komma i mängder (behöver de gallras tror ni?), rädisorna har hunnit bli långa och gänliga så dessa pillade jag ner längre ner i jorden, det håller ju inte att de ligger ner tänker jag. Rödbetorna har också blivit några fler. Kul kul! 
Sötpotatisen verkar ta i för kung och fosterland och det kommer skott på alla sidor som ljuset når till...
... och lika så skjuter tomaterna i höjden! Jag borde ju mätt dem innan jag åkte! 
 
Däremot verkar ruccolan, den sista sallaten, basilikan och chilin ha stannat i växten. Eventuellt får jag sätta på elementet igen så de får lite mer värme. Vad tror ni? Några tips?

Kommentarer:

1 Sandra:

Så härligt att se! Mina tomater är också otroligt höga nu och jag måste nästan plantera om dem och sätta dem utanför växthuset. Däremot så trivs mina chiliplantor enormt bra där inne så ja, lite mer värme till dem kanske skulle vara en bra lösning :)

Svar: Slog på värmen imorrse och tycker redan att jag ser skillnad hos chillin! Mina tomater får nog stå kvar i växthuset ett litet tag till, har ändå ingen bättre plats att ställa dem på :)
Fönsterträdgården

2 Pernilla:

Så fint det ser ut. Värre är det i mitt fönster. Här råder tomatdöden.
/P

Svar: åh nej så tråkigt! Men tomater går ju rätt så fort - på't igen ba!
Fönsterträdgården

Kommentera här: