Utvecklings ideer

Efter att ha tillbringat gårdagen med att sträckläsa boken om Skillnadens trädgård är jag nu sprängfylld med ideer och saker jag vill testa. På kvällen kunde jag inte låta bli att beställa hem lite fler frön - morötter, räddisor, gräslök, spetskål & rödbeta. Hur ska jag odla detta i min fönster? 
Well - Sara Bäckmo skriver i sin bok om att kombinera växter som växer under jorden med dem som växer över jorden för att maximera utrymmet. Jag tänker att jag kan plantera allt förutom gräslöken och spetskålen med mellanrummet som anges på förpackningen och mellan dem sätter jag sallads skotten som jag redan bröjat driva upp. Det borde funka. Men var? 
Jag har en stor 55L plastlåda som jag för närvarande förvarar vinterkläder i - dessa kan ju förflyttas någon annanstans. Om jag gör hål i botten på den och placerar den på locket blir det som en superstor planteringskruka och med 2-3 dm jord borde det ju räcka? Sålänge jag får i tillräckligt med näring det vill säga.
Bambukvistarna på brickbordet har tillfälligt fått flytta ut ur det fönsterlösa badrummet för att ladda på med lite ljus. De bytte plats med ingefäran jag planterade i höstas som verkar gilla det fuktiga klimatet i badrummet bra - på två veckor har ett nytt skott växt upp - 3cm!
 

Kommentera här: