Maj maj måne

Just nu är jag i ett skede av livet där det känns som att jag balanserar på en lina samtidigt som jag måste gå fortare helatiden för att hinna allt jag ska göra. Detta gör att jag måste prioritera helatiden och då bortprioriterar att blogga. Men bara för att jag inte bloggar betyder det ju inte att det inte händer saker i min "trädgård". Jag gav ju bort en Tiny Tim för ett tag sedan och har två kvar. 
och mammatomaterna jag fick har skjutit i höjden och växer nu ur mitt växthus. Dessa såddes den 3:e april och planterades om den 16:e. Nu är det hög tid att plantera om igen men jag har dåligt med utrymme för det. argh. Jag vill ha en riktig trädgård. 
När jag sent i februari tog ner julpyntet (ett antal glaskulor som hängde i fönstret) gick denna sönder. Det gjorde mig sur och ledsen och i protest vägrade jag att slängaden. Nu huserar den de sist sådda fröna, fint tycker jag. Har dock börjat fundera på om jag kan få ut podden utan att skada plantan eller fingrarna.. 
Det mesta skjuter på höjden i lådan, det blir långt och rangligt och producera inte mycket. Jag tror att detta beror på solljusbrist. Den där salladen kommer nog att ätas upp till middag ikväll.
Jag har ändå norpat några salladsblad. Känns så lyxigt! 
 
Hur ser det ut i era odlingar? 

Återwinning: aluminium burkar!

Imorse vaknade jag till detta: Paprikor som hojtar om att släppas lös! Fine svarade jag och började rota i skåpen efter odlingsbara behållare. Där och då uppstod problem. Slut på krukor! Lösningen fanns i pantpåsen. 
Redskap som behövs - Antal aluminiumburkar efter behov och två tänger, en avbitartång & en vanlig tång. 
Efter att ha avlägsnat toppen, jag använde avbitartången för att göra två jack och sen den andra tången för att dra/ lirka/ bända bort locket. Sedan klippte jag ca 1cm djupa jack runt hela den lutande delen.
Dessa jack vek jag sedan ner och pressade ihop kanterna - detta för att undvika att kanterna blir vassa. 
Efteråt använde jag avbitartången för att göra hål i botten.
voilá! Fem stycken återvunna planterabara krukor. 
och för att summera testet av odlingssettet: 5 av 12 frön tog sig!

Semesterlängtan


Nu längtar jag lite extra mycket efter semester och möjlighet att byta ut kurslitteratur mot kullitteratur. Och ett rött torp med vits knutar. Det skulle också sitta fint.