Avokadotestet

Igår åt vi en fantastiskt god chili till middag. Den bestod av norrlandsproducerat kött och fick stå riktigtriktigt länge i ugnen. Till denne hade vi blandannat guaccamole (stavning?) och vid inhandling av dessa häpnade jag -som alltid - över priset och åter igen vill jag ta tag i det här med att odla egna. 
Nu, höst och vinter till trost, har jag alltså slagit mig i backen på att jag ska få en till kärna att gro!
Men - hur? Jag har tidigare läst mig till två olika metoder, en direkt i vatten och en direkt i jorden. Upp till bevis! Nu testar jag att sätta varsin kärna i varsin metod. 
Ena kärnan hänger nu i en ampel i köksfönstret, bredvid min murgröna. Detta har jag förstått är den mest vanliga beprövade metoden. En metod som jag testat vid otaliga tillfällen tidigare. 
Den andre metoden - rätt ner i jorden, går väll rätt och slätt ut på att plantera kärnan och hålla den i ett fuktigt klimat. Här med en gammal slapp hårsnodd som håller plasten på plats. Nu står den också i köksfönstret. 
 
Har ni testat någon av metoderna? Har ni några tips för att det skall gå vägen? 

Kommentarer:

1 sandra:

Kul med testet! Jag har alltid bara satt rakt ner i jord och det har funkat finfint!

Svar: kul att det funkat för dig! Några speciella tips?
Fönsterträdgården

2 Pernilla:

Ingen aning. Men ska den inte torka? Det har jag fått dör mig.
/P

3 Mikaela:

Jag äter avokoado så sällan så jag har inte prövat något av det, men så nyfiken på hur det går!!

4 Ruth | HungryHeart.se:

Älskar hur du tar saken i egna händer och faktiskt provar bägge sätten. Ska bli roligt att se vad du kommer fram till!

Kommentera här: