Hösttröst

Halvvägs genom september, tre flyttar senare, kan jag nu konstatera att det mesta jag satte mig för i våras kolapsade i fiaskon. I kaoset under den första flytten dog många av växterna då det inte fanns rum för dem i rummet jag hyrde och de således abrupt ställdes ut på uteplatsen. Inte att rekomendera - torrt blev det. 
Tomaterna planterades ut i pallkragarna hyresägarna hade och frodades under de månaderna som jag bodde där. I slutet på juli när jag fick tag på ett förstahandskontrakt och flyttade igen blev de kvar i pallkragarna, jag hade inte hjärta att försöka gräva upp dem för att ta med dem.
Däremot hade jag två tomatplantor, mammatomaterna, som jag dessvärre glömt bort under sommarens varmaste och mest jobbintensiva veckor, de vart långa och rangliga men har gett några klasar med tomater. Eufori. Dessa tomatplantor har nu flyttat med till den sista anhalten på sommarens flyttspektakel en stor trea men stor balkong och fönster med solljus och därför goda förutsättningar för nästa vårs experiement. 
Kvar i sina ölburkar står även paprikorna med en frukt stor som ett plommon  på gång! Av mina tre olika chilisorter som såddes har en gett frukt och efter ett intensivt pollenerande från min sida har även två av de andra plantorna nu börjat visa tecken på att det kanske blir något. Hoppas bara att det inte är för sent på säsongen! 
 
Hur går det för alla er andra? Vad händer i era trädgårdar och inomhusplanteringar? 

Kommentarer:

1 Nike:

Kul att läsa hur det gått med dina odlingar, även om jag förstår att det inte riktigt blev som du önskat. Det är så jobbigt att flytta runt hit och dit. Att inte få odla ifred, i lugn och ro, långsiktigt. Att försiktigt försöka frakta de gröna liven på något bra sätt och hoppas på det bästa. En gång skulle vi flytta mitt i vintern och jag tänkte att mina krukväxter nog skulle ha det bäst inne i bilen, och inte på släpet. Men det hjälptes inte, -25 grader och en dåligt isolerad gammal skruttbil = ihjälfrusna växter. Stackarna.

Svar: åh nej! Jag vet hur det känns! När jag flyttade till Umeå förra vintern välte släpet med allt jag ägde i. Inget jag rekommenderar!
Fönsterträdgården

2 Pernilla:

Oj, så jobbigt att flytta så många gånger. Vi har ju och har haft vattningsförbud sen i Maj. Vattenbristen är ännu katastrofal och därför övergav jag mitt växthus i juli. Det går liksom inte att vattna med regnvatten och kanna så att det blir bra. Vi skulle dessutom iväg en hel vecka och att låta min snälla svärmor bära kannor i massor....nej, där gick gränsen.
/P

Svar: åh jag förstår! Jag har haft funderingar på att samla vatten på balkongen, för att minska slöseriet men tror inte att en liksom får göra det. Nu använder jag istället vattnet som går åt när jag väntar på att vattnet ska bli varmt för att diska med. Funkar för det mesta :)
Fönsterträdgården

Kommentera här: