Tinytim 2.0

I söndags omskolade jag mina tomater igen, jag vill verkligen göra det så rätt som möjligt i år och gav dem därför bara en lite större kruka till bredden sett. 
Då jag sett en del sorgmyggslarver under krukorna vid en vattning så beslutade jag mig för att försöka få bort så mycket gammal jord som möjligt. Så jag skakade och pillade loss så mycket jord som möjligt i påsen och sen sköljde jag av resten i ett vattenbad. 
En del blad nöps av för att ge möjlighet till fler rötter. 
Och nu står de såhär, ihopträngda med sallat och chili bebisar. Det börjar bli hög tid att investera i ett till lysrör, speciellt eftersom att förra söndagens sådd nu också behöver ljus. 
 

Kommentarer:

1 meh.blo.gg:

Kul med odling

Svar: Tack! Ja det är det verkligen!
Fönsterträdgården

2 Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så härligt att odla eget :)

Svar: Ja en liten lycka varje dag att se att det faktiskt går!
Fönsterträdgården

3 Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

mysigt. Själv planterar jag mina avocadokärnor och de blir så fina<3<3

Svar: Jag har aldrig lyckats rota avokadokärnor, har ett pågående projekt här hemma med att få liv i dem. Den enda jag har är en som jag fick färdigrotad från en klasskompis. Nästa gång kanske jag bara sätter ner kärnan med den plantan!
Fönsterträdgården

4 meh.blo.gg:

Tack :-)

5 Bella:

Fina bilder!

Svar: Tack!
Fönsterträdgården

6 Rosst och rädisor:

Å, så fint det ser ut! De är ju snart redo att flytta ut. Otur med sorgmyggorna. Jag fick in med julblommorna och det verkar inte lätt att bli av med dem helt trots nematoder, klisterremsor och vinägersocker, men de får sig i alla fall en rejäl match.
Ha det så gott
/Anette

Svar: Ja mycket tyder på det! Börjar se små blomsterknoppar på den största av dem, funderar på om den bör nypas av så den lägger fokus på att växa eller om jag bara ska låta den vara? Några tips? :)
Fönsterträdgården

7 Rost och rädisor:

Nej, på tomater låter man alla blommor vara kvar. Det blir inte nån bättre planta om man förlorar en blomklase bara färre tomater.
/Anette

8 Linnéa Elisabeth:

Oj vad stora de har hunnit bli! Jag har inte ens planterat mina tomater ännu.. Men så har jag ju ingen växtlampa heller ;) Jag har btw också köpt tiny tim!! Är de goda tycker du?

Kommentera här: