Teeny tiny tim

Imorse kände jag att nä nujälvar är det hög tid för den första omskolningen av mina tomater Tiny Tim. 3 av 4 frön blev plantor men eftersom att jag inte har hjärta att ta bort den minsta plantan av dem där det är två i en podd planterar jag isär dem istället. 
Jag har ju en ny bänk/tvmöbel som jag ställt mina odlingsgrejer på och i. Till höger i bild ser ni den gamla, en lack tvbänk. Min tanke är att jag ska kunna stå här och plantera om istället för i köket.
Varsin gammal kryddkruka från affären fick tomaterna och när jag ändå var i hugget plockade jag bort hjärtbladen. Jag är noga med att diska ur dem så att eventuella skadedjur och sånt inte följer med in i den nya jorden. 
 

Konsten att veta när det är dags att ge upp

Nu har det gått 20 dagar sedan jag sådde mina chilifrön. Inte ett jota har hänt sedan dess. Dags att försöka igen. De sista fröna från omgången jag köpte förra året fick åka ner i varsin liten podd. Nu håller vi alla tummar för att de ska ta sig. 
Jag fick tips om att plantera om mina chilisar nu och inte en dag förtidigt verkar det vara. Jag förstår att mina chilisar inte har mått speciell bra alla de där rötterna i den där konservburken. Nu står de lite större, i varsin kruka igen. Jag lyckades inte få någon bra bild på hur det blev när de väl planterats om så det får bli en annan dag. 

Plantagen

Igår var jag på en föreläsning om lättskötta plantor och växter som förbättrar luften på plantagen. Jag kunde inte låtabli att köpa dessa små söta plantor. Jag har haft den högra tidigare men gav bort den när jag flyttade. När de går av, vilket de för mig alltid tycks göra förr eller senare är det bara att sticka ner dem i jord och så tar de sig igen. Superenkelt att föröka alltså! 
En kompis som jag tvingat med vann en fredskalla, men eftersom att hon ska flytta imorgon så fick jag den. Tack och bock! 
Jag tänkte även bespara min sambo bananflugorna från min odling och köpte en köttätande växt, även fast jag tycker att de är väldigt obehagliga. Hoppas att det hjälper! Någon som har erfarenhet av dessa? Hur ska de skötas?