Naga Morich 2017!

Och här går startskottet för vårens odlings säsong! Både min blogg och fönsterträdgård gick i ide under hösten men jag kände åter det där magiska pirret i fingrarna när jag lyssnade på två odlare emellan podden och förstod att Farbror Grön visst planterat sina första chilisar! 
Jag lät, på inrådan av Farbror Grön, blötlägga mina frön i bakpulver (1 krm) och ljummetvatten (0,5dl) den 5/1 med mening att plantera dem igår den 6/1 men livet kom mellan så sådden blev först idag. Nu ligger de i såjord under min nya växtlampa. Håll tummarna för att de ger mer frukt i år! 
Jag har, som tidigare under hösten nämnt, låtit övervintra några chilisar. En Naga Morich har gett frukt som vid smaktestet faktiskt vart ganska stark! Det är dock bara den ena plantan som gett frukt och jag hoppas in i det sista att våren skall ge dem båda lite livsglädje åter så det blir något av dem! 
Någon som har något bra tips på när de skall omplanteras? 
Såhär ser det ut med växtbelysning hos mig. Det är ju ganska så mörkt och tråkigt än att jag investerat i två lysrör för att ge växterna en chans att överleva. Lampan till höger har jag haft sen innan, den lyckas alltid framkalla funderingar hos besökare - vad är det egentligen som odlas där? Är det lagligt? Svar Ja - det är avokadoträdet som får stå där! 

Kommentarer:

1 Fredrik :

Hej!
Hittade in till din trevliga lilla blogg. Hör av mig ang. en samarbetsförfrågning för Granngården.se.

Är du intresserad av ett ev. samarbete kan jag nås på fredrik.ekdahl@topvisible.se så kan vi diskutera mer!

Må gott!

Kommentera här: