Citron

Den 21 februari pillade jag ner några citronkärnor från en eko-citron i en körsbärstomatask fylld med såjord. Sen stängde jag locket och placerade lådan på ett element. På ca 10 dagar hade 4 av 5 kärnor grott. Jag testade även att lägga kärnor i fuktigt papper i en plastpåse på elementet men där möglade 

Jag testade även att lägga kärnor i fuktigt papper i en plastpåse på elementet men där möglade de flesta. Jag behöll den enda som grodde och hivade resterande. 

Rekommenderar helt klart jordgroddning före papper. 

Vår!

Hemma hos mig är det så sjukt mycket vår nu. Iallafall inomhus. Både chilin och tomaterna blommar och det känns så himla bra i kroppen! Jag sticker ner näsan titt som tätt i diverse krukor och blir lika lycklig var gång jag ser att det är påväg saker. 
På två av mina tomatplantor, som jag planterade om imorse igen, finns totalt 4 små tomater på gång. Tänk att jag har tomater på gång i mars! Nu har jag även sått två tomatsorter till, Ampeltomat och gul Pärontomat. Dessa blir ju en aning större så jag sådde dem senare så att jag förhoppningsvis kan ha dem på balkongen i sommar. 
En av mina övervintrade chilisar har dock bestämt sig för att producera i mängder nu. Ett 20 tal blommor som blommar i olika stadier får morgon och kväll pollenering med hjälp av en gammal ögonskuggsborste. Och se här - det ger resultat! Herrejösses så bra det känns! 
 

Tomat tomat tomat tomat

Det har blivit många tomatuppdateringar nu på sistone men denna är av en god (i dubbel bemärkelse). KOLLA IN DEN HÄR! Två små ärtstora tomater på g! Sådda den 13 januari, med mycket tillskottsljus, näring och kärlek.