tomat tips

Efter mycket eftersökningar har jag nu hittat lite mer information kring mina tomater.
 
- De skall planteras om när rötterna fyller den första omskolningskrukan (okej, men när är det då?)
- Efter några veckor är det dags för nästa omskolning - då till en kruka som rymmer  2-3L jord. 
- De skall, eftersom att det är en busktomatsort jag odlar, slutligen planteras i krukor med 4-10L jord. 
- 10 dagar efter utplantering är det dags att börja gödsla, jag tänker att 1-2 veckor efter att jag planterat i den största och slutgiltiga krukan pillar jag ner tomatnäringspinnarna jag köpte förra året till mina chilisar i krukan - det borde ju fungera? 
- När de börjar bilda klasar och får svårt att stå själva är det lämpligt att binda upp dem, frågan är bara om det kommer att behövas då mina sorter är så låga (ca 3dm)?
 
 
 

Kommentarer:

1 Mikaela:

Små busktomater brukar inte behöva bindas upp, men det kommer du att se när de är stora om de behövs eller ej :) Jag brukar plantera om första gången när karaktärsbladen kommer fram, och då sätter jag dem djuuupt, precis så att bladen är ovan jord bara. Och så gör jag varje gång jag planterar om dom att jag sätter de djupare och djupare varje gång. Ang om när rötterna fyller krukan så kan man ju se att de tittar ut nertill om krukan har hål i botten, men jag brukar bara köra på känsla, när de ser ut att vilja bo större liksom. Det är inte supernoga, tomater är rätt tåliga så länge de får tillräckligt med vatten :)

Svar: Vilka toppentips! Tack så mycket!
Fönsterträdgården

Kommentera här: