chiliexplosion

Vissa växter verkar inte vilja acceptera att det blivit vinter.
Chili nr 1, en helt vanlig "svensson" chili som enligt paketet inte heter mycket annat än chili. De tillhör frön som jag fick i födelsedagspresent och sådde på momangen den 3:e April. En ca 8cm chili har nu mognat och skall inom kort förtäras!
Chili nr 2, har precis börjat gro, med två så chilisar som jag lyckats handpollenera fram. Enligt den nötta lappen jag satt på krukan är det Capsicum frutenecen, om jag inte minns fel var det bonusfrö som följde med en beställning i våras. 
 
Chili nr 3 Naga morich grodde 13 mars var långsam att börja gro och växa men båda plantorna är nu ca 1,5dm höga och en av dem har fått en 2-3cm lång chili.

Kommentarer:

1 Ruth | HungryHeart.se:

Men alltså hallå chilisarna! Vad gör ni framme så här års! =) Men strunt samma, det är ju kul att kunna skörda även mitt i vintern så klart. Och jag börjar redan längta till odlingssäsongen när jag ser hur det prunkar i din fönsterträdgård.

Svar: hehe, prunkar var ett lite väl starkt ord, det är bara chilisarna som övervintrar förutom diverse örter. prunkar, vilket fint ord förövrigt!
Fönsterträdgården

2 sandra:

Så himla lyxigt att fortfarande få chilis ända in i november!

Kommentera här: